Природа у мегаполісі: у Дубаї збудують хмарочоси з вертикальним лісом. Фото

Концепцію вертикального лісу збирається втілити італійська архітектурна студія Stefano Boeri Architetti під час будівництва двох хмарочосів у Дубаї.

Як повідомляє Dezeen, за словами архітекторів, йдеться про будівництво двох веж, що звужуються вгорі, висотою 190 і 150 метрів, на фасадах яких висадять 2640 дерев та 27 600 чагарників. Також у висотках обладнають систему теплиць та гідропонних садів, у яких вирощуватимуться рослини з використанням розчинів мінеральних поживних речовин на водній основі замість традиційного ґрунту.

У студії Stefano Boeri Architetti повідомили, що проєкт реалізується на замовлення компанії Impact One.

"Проєкт, виконаний на замовлення Impact One, є першим прототипом вертикального лісу для регіону MENA (Близький Схід і Північна Африка) для інтеграції лісу у міський простір. Це покращить поглинання дрібних частинок пилу, покращить регулювання мікроклімату і знизить парниковий ефект", – розповів засновник студії Стефано Боері.

У хмарочосах обладнають системи опріснення та рекуперації стічних вод, а також поставлять фотоелектричні поверхні, які постачатимуть вежі чистою енергією. За словами Боері, ключовою частиною проєкту, яку не видно на рендерах, є "управління колообігом води" та використання поновлюваних джерел енергії.

За попередніми даними, вежі будуть зведені біля багатофункціонального комплексу Opus від Zaha Hadid Architects.

Студію Stefano Boeri Architetti було засновано у 2011 році. Сьогодні її головний офіс знаходиться в Мілані, але також має представництва у Шанхаї та Тирані. У 2014 році в Мілані було розроблено першу концепцію вертикального лісу та побудовано перший прототип. З того часу компанія розробила вертикальні ліси для Ейндховена, Хуангана.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, на початку року у китайському Хуангані (провінція Хубей) добудували дві з п'яти веж житлового комплексу з "вертикальним лісом". Архітектори спроєктували об'єкт так, щоб листя на балконах ідеально вписувалося в оформлення фасаду.

Студія використала рослинність місцевої флори – близько 400 видів дерев. Серед них це Ginkgo biloba, Osmanthus fragrans, Acer griseum, Ligustrum lucidum та Chimonanthus praecox.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

121

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом