Норман Фостер представив новий прототип модульного будиночка. Фото

Британський архітектор Норман Фостер, який взяв участь у відновленні зруйнованого російськими окупантами Харкова, представив на Венеціанській архітектурній бієнале прототип модульного будиночка.

Модульний будиночок від Нормана Фостера
dezeen.com

Як повідомляє Dezeen, прототип житла був розроблений фондом Нормана Фостера та реалізований компанією Holcim з використанням її матеріалів. Цей будиночок був спроєктований так, щоб запропонувати кращу альтернативу наметовим укриттям, щоб протистояти негоді.

"Нещастя призводять до необхідності миттєвого розміщення таборів в основному наметових з поганим захистом від негоди", – прокоментував проєкт Фостер.

Модульний будиночок від Нормана Фостера
dezeen.com

Укриття являє собою аркову опалубку, поверх якої накинуто рулонне полотно, що містить цементну низьковуглецеву суміш. Після змочування водою полотно висихає і твердне, утворюючи міцну оболонку.

Модульний будиночок від Нормана Фостера
dezeen.com

Будинки можна з'єднати доріжками з водопроникної бетонної плитки ECOPact компанії Holcim, яка складається з люмінесцентних заповнювачів, що поглинають та відбивають світло для підвищення безпеки в умовах дефіциту світла.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, Норман Фостер оприлюднив деталі генерального плану реконструкції Харкова, який включатиме "знакову будівлю". Фостера вважають основоположником стилю "хай-тек". Він одним із перших почав впроваджувати у будівництві енергоефективні технології. За свої ідеї визнали ключовою фігурою британської сучасної архітектури.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук