На Подолі помітили незаконну прибудову до пам’ятки архітектури


Департамент охорони культурної спадщини Київскої міськдержадміністрації зафіксував самовільні роботи, розпочаті за адресом вулиця Верхній Вал, 48/28 у Подільскому районі столиці. Про це повідомляється на сторінці департаменту у Facebook.

Інспектори вже провели огляд об’єкта і видали припис власнику з вимогою негайно зупинити роботи з незаконної прибудови та укласти охоронний договір. Проте за декілька днів роботи знову продовжили, натомість силами департаменту територіального контролю наразі роботи знову зупинені.

Відомо, що за вищевказаним адресом знаходиться прибутковий будинок Д.М. Мезенцева — характерний приклад багатоквартирного житла XIX-XX століття. Він становить цінність як чудова пам'ятка архітектури, композиційне та стилістичне вирішення фасадів виконано з елементами бароко і ренесансу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, на київському Подолі чимало знакових будівель та пам’яток архітектури. Тому не раз ставали свідками недбайливого ставлення до них як з боку власників, так й інколи з боку столичної влади. 

Нещодавно Комісія Київради з питань архітектури, містопланування та земельних відносин підтримала передачу ділянки з історичною будівлею на Подолі для будівництва багатоквартирного житлового будинку.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

569

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом