На Майорці збудували соціальне житло з наскрізною вентиляцією

1 хв

У місті Інка на іспанському острові Майорка іспанська студія Alventosa Morell Arquitectes збудувала комплекс з соціального житла, в якому для охолодження будівель використали елементи традиційної архітектури. Про це повідомило видання Dezeen.

54 квартири в будівлях здають в оренду за низькою ставкою для людей із низьким доходом. Комплекс складається із двох окремих об’ємів, між якими пролягає внутрішня вулиця, що слугує громадським простором.

Вікна та тераси закривають віконниці, виготовлені з місцевої модрини. Вони забезпечують наскрізну вентиляцію будівлі, а також є ефективним захистом від сонця. Це традиційний елемент середземноморської архітектури, так звана “майоркіна персіана”, яку використовують майже в 95% будівель у сільській місцевості. 

Квартири на першому поверсі відмежували від вулиці садом, який відгородили металевими решітками та перфорованими керамоблоками з місцевої глини. 

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше в Осло створили будинок із природною вентиляцією. У колишньому промисловому районі архітектурне бюро Snøhetta завершило будівництво мультифункціонального комплексу Vertikal Nydalen з житлом. 

Архітектори застосували “потрійне нульове рішення, що дозволяє і офісам, і квартирам не купувати енергію завдяки використанню природної вентиляції та геотермальних свердловин для опалення та охолодження. 
 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

160

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом