На Biennale Architettura 2023 відкрився український павільйон

Україна повернулася після своєї десятирічної перерви на Biennale Architettura 2023 – найбільшу архітектурну виставку у світі.

Про це повідомили у пресслужбі Держагентства з розвитку туризму України.

Рішення про участь у заході ухвалило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, а комісаром українського павільйону призначили голову Держагентства з туризму Маріанну Олеськів.

"Тема участі цього року – Before the Future (Перед майбутнім) – відображає основну тему всього Бієнале з архітектури – The Laboratory Of The Future ("Лабораторія майбутнього")", - йдеться у повідомленні.

За словами Олеськів, Україна сьогодні живе з концептом "життя після перемоги" і щодня українці роблять внесок у образ цього майбутнього. Сприйняття нашої держави багато в чому залежатиме і від архітекторів, від того, як вони відновлюватимуть нашу країну, зазначила вона.

Виставка проходитиме з 20 травня по 26 листопада, у ній планують взяти участь 35 українських архітекторів та представників інших суміжних професій. Представники України також розраховують за допомогою Biennale Architettura залучити міжнародних фахівців до відновлення України.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, Biennale Architettura – міжнародна виставка архітектури, яка проводиться кожні два роки у Венеції. У рамках неї країни-учасники можуть облаштувати власні павільйони та презентувати своє архітектурне бачення.

Головна мета виставки – продемонструвати архітектурні рішення, що дають відповіді на сучасні соціальні, технологічні та культурні виклики.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

141

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом