Квартири з ремонтом від забудовника: переваги і недоліки

4 хв

Ремонт – це завжди стрес, великі витрати, нервування і завжди вимагає багато часу до того, як в квартирі можна буде нарешті з комфортом і зручністю жити. Тому багато забудовників допомагають своїм клієнтам уникнути цього трудомісткого процесу і пропонують житло в новобудовах з уже готовим ремонтом.

Що включає в себе ремонт від забудовника, які є плюси, мінуси і ризики – читайте в матеріалі НЕРУХОМІ.

Що означає "ремонт від забудовника"

Квартира з ремонтом від забудовника означає, що покупець такої послуги може вибрати один із запропонованих варіантів дизайну (зазвичай їх 3-5) і, після здачі будинку в експлуатацію, отримати готову квартиру, в яку відразу можна в'їжджати.

Таке рішення дуже доцільно в трьох випадках:

  • Коли немає бажання витрачати свій час і сили на розробку дизайну, пошук майстрів і робітників, вибір і купівлю матеріалів;

  • Коли є потреба терміново переїхати в готову квартиру відразу після закінчення будівництва;

  • Коли ви купили квартиру для здачі в оренду.

Що включає в себе ремонт від забудовника

Чіткої відповіді на це питання немає. Часто є кілька варіантів дизайну на різну кишеню з різним наповненням. Та й у різних забудовників може дуже сильно відрізнятися уявлення про те, як має виглядати готова квартира, скільки там має бути розеток, якого кольору будуть стіни тощо.

Ось приблизний перелік того, що забудовники можуть включати в поняття "квартира під ключ":

  • Скління вікон і балконів з установкою підвіконь;

  • Установка вхідних і міжкімнатних дверей;

  • Розводка електрики по квартирі, установка розеток, вимикачів і вивід електрики під освітлення;

  • Встановлення опалення (радіатори);

  • Укладання підлоги (ламінат, лінолеум або паркет в кімнатах, плитка у ванній, туалеті, кухні);

  • Оздоблення стін плиткою у ванній;

  • Оздоблення стін в кімнатах (шпалери або фарбування, найчастіше – вінілові шпалери під фарбування);

  • Оздоблення стін в кухні (найчастіше шпалери і плитка біля робочих поверхонь);

  • Оздоблення стелі (фарбування або установка натяжної);

  • Установка сантехніки.

У деяких забудовників також зустрічаються варіанти з готовими вбудованими кухнями. Але це відбувається нечасто.

Уважно вивчайте список того, що ваш забудовник пропонує в якості готового ремонту. Уточнюйте по кожному пункту, що вас цікавить, всю необхідну інформацію, чи входить та чи інша послуга у вартість. Не спокушайтеся красивими фотографіями інтер'єру квартири. Все, що ви за підсумком отримаєте – рівні, красиві, але голі стіни, меблі все одно потрібно купувати і розставляти.

Плюси та мінуси готового ремонту

Розберемо докладніше переваги і недоліки такого рішення.

Плюси:

  • Не потрібно займатися ремонтом самостійно, а це величезна економія сил і часу;

  • Можна заїжджати в квартиру відразу після закінчення будівництва і здачі будинку в експлуатацію;

  • Ремонт виходить дешевше. У забудовника є доступ до купівлі будматеріалів за оптовими цінами, та й собівартість самих робіт у великих проєктах нижче, ніж якщо окремо наймати майстрів і робітників в одну квартиру. Тому якщо вам потрібно бюджетне рішення – готова квартира з оздобленням від забудовника стане відмінним рішенням;

  • Вартість ремонту входить у вартість самої квартири, тому якщо ви берете житло в розстрочку, то і за ремонт будете платити так само. Так ви зможете не тільки заощадити на ремонті, а й відстрочити виплату за нього;

  • Ціна відома заздалегідь і не змінюється. Коли робиш ремонт своїми силами, завжди важко вкластися в початковий кошторис. Ціни на ринку скачуть, вилазять непередбачені проблеми, робочі просять більше. При покупці квартири під ключ таких проблем немає, все обумовлено заздалегідь і змінювати вартість ніхто не буде;

  • Всі турботи про ремонт знімаються з ваших плечей і лягають на забудовника. Не потрібно думати про матеріали, дизайн, вибор шпалер або фарби, перевіряти роботу будівельників і контролювати майстрів;

  • Найчастіше забудовник дає гарантію на ремонт. Тому якщо щось піде не так, ви зможете пред'явити свої претензії;

  • Ремонт виконується швидко і без несподіванок.

Мінуси:

  • Якщо ви купуєте квартиру для здачі в оренду в елітному сегменті, готовий ремонт від забудовника – це просто марна трата грошей і часу. Все одно потрібно буде переробляти, залучаючи вже досвідчених і дорогих дизайнерів;

  • Будинок часто дає усадку. У такому випадку ваш прекрасний ремонт "попливе", можуть навіть з'явитися тріщини на стінах;

  • Є високий ризик того, що забудовник використовуватиме неякісні матеріали. Щоб уникнути цього вибирайте перевірених і чесних забудовників.

Які можуть бути ризики

Як вже говорилося вище, деякі забудовники вважають допустимим використання неякісних матеріалів. У зв'язку з цим можуть виникати певні проблеми.

Кволі і ненадійні двері. Вхідні двері в квартиру – це запорука вашої безпеки. Якщо вони ненадійні, змініть їх, і обов'язково змініть замки, адже ключі могли залишитися у робітників.

Кількість розеток і освітлення. Цілком можливий варіант того, що розеток і джерел світла буде не вистачати. Тоді своїми силами доведеться збільшити їх кількість.

Погана звукоізоляція. Найбільший ризик. Виправити проблеми зі звукоізоляцією в квартирі буде дуже дорого, тому радимо вибирати чесного і перевіреного забудовника, щоб такої потреби не виникало.

Що ж вибрати

Універсального рішення немає. Зважайте на свою фінансову ситуацію і своє власне бачення ремонту в майбутній квартирі. На сьогоднішній на ринку безліч ЖК як з ремонтом від забудовника, так і з просто чорновою обробкою, тому вибір буде завжди.

Раніше НЕРУХОМІ розповідали, як вибрати квартиру під здачу в оренду, аби потім легко знайти квартиронаймачів і житло швидко окупилося.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

200

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом