Киянин збудував собі будинок на даху житлової багатоповерхівки у центрі столиці

У Голосіївському районі Києва на вулиці Великій Васильківській, 80 на даху житлового багатоквартирного будинку добудували майже цілий поверх без будь-яких дозвільних документів.

Про це повідомив директор Департаменту міського благоустрою КМДА Тимур Ткаченко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, інспектори виявили, що контрольні карти на проведення будівельних робіт за вказаною адресою не видавались. Щоб ідентифікувати порушника та зафіксувати його протиправні дії, було викликано наряд Патрульної поліції Києва. Проте власник будівлі забарикадувався та не пускає ані перевіряльників, ані співробітників правоохоронних органів.

"Я звертаю увагу на цю ситуацію правоохоронних органів та Київської міської прокуратури та прошу підключитися. За подібні дії порушники мають нести покарання в суді, адже, крім порушення благоустрою, ставиться під загрозу безпека мешканців будинку, на даху якого і почалося незаконне будівництво", - розповів Ткаченко.

Чиновник додав, що міська влада має намір подавати судовий позов та вимагати відкрити кримінальну справу. Надбудову на даху помітили нещодавно, звідси можна зробити висновок, що будувалася вона під час війни.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше інший киянин на даху висотки по вулиці Лаврухіна, 11 збудував собі "дачу" . Це власник квартири на останньому 12 поверсі, з його коридору є вихід відразу на дах. Як повідомляється, він її відремонтував, потім збудував зверху невеликий будиночок із ДСП.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

120

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом