Китайці збудують найвищий хмарочос у столиці Еквадору. Фото

Китайські архітектори зі студії MAD презентували проєкт хмарочоса Qondesa, розроблений для столиці Еквадору Кіто.

Проєкт хмарочоса Qondesa
dezeen.com

Як повідомляє Dezeen, це буде найвищою будівлею в Кіто, фасад якої прикрасять різні рослини. Також це буде багатофункціональний комплекс, в якому розмістяться квартири та офісні приміщення. Фасад хмарочоса матиме ретельно продуманий органічний дизайн, створений з урахуванням природного оточення вежі.

Проєкт хмарочоса Qondesa
dezeen.com

"Фасад Qondesa, що росте від землі до неба, імітує звивисті лози, що сплітаються навколо будівлі, звужуються до її вершини і проростають зеленню, утворюючи кашпо на балконах", – розповіли архітектори зі студії MAD.

Проєкт хмарочоса Qondesa
dezeen.com

Розташований поряд з парком Ла Кароліна площею 67 гектарів у Кіто, Qondesa буде пов'язаний з рештою міста через сусідню станцію метро Iñaquito.

Відповідно до MAD, форма хмарочоса розроблена таким чином, щоб не загороджувати природне світло та види із сусідніх будівель.

Проєкт хмарочоса Qondesa
dezeen.com

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, останнім часом у світі набирає тренд будівництво різних будівель із "зеленими фасадами". Зменшення рослинності викликає різні екологічні проблеми, такі як забруднення повітря, повені та ефект "теплового острова". У цьому контексті нові покоління у міських районах втрачають зв'язок із природою, до того ж посилюються посухи, а засолення ґрунтів ставить під загрозу питання із запасом продовольства. Саме це спонукало архітекторів до створення так званих "вертикальних ферм".

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук