Ілон Маск хоче побудувати утопічне місто в Техасі для своїх співробітників

Американський інженер, винахідник та голова компанії SpaceX Ілон Маск збирається побудувати власне місто в Техасі, недалеко від своїх заводів, поряд із містом Остін.

Про це повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на документи, джерела з оточення Маска та інших людей, знайомих із проєктом. За повідомленнями, мільярдер хоче отримати більшу свободу самоврядування.

За задумом Маска, його співробітники в Остіні, у тому числі працівники Boring Company, Tesla та SpaceX, повинні жити в нових будинках з орендною платою нижче ринкової.

Варто наголосити, що на місці майбутнього міста вже з'явилися модульні будинки із супутньою інфраструктурою. Зокрема, тут є басейн, спортивні та дитячі майданчики, тренажерний зал. На стовпах висять таблички "Ласкаво просимо до Снейлбрука".

Видання зазначає, що назва міста – Снейлбрук – відсилання до талісмана Boring Company. Так, при створенні компанії Маск закликав співробітників збирати бурові машини, які рухаються "швидше за равликів". Деякі співробітники Boring, у тому числі президент компанії та старший помічник Маска Стів Девіс, іноді описує ще більш масштабні плани. Під час загальних зборів співробітників Boring минулого року Девіс сказав, що їм доведеться провести вибори мера.

Варто зазначити, за законами Техасу, у місті має бути не менше 201 мешканця, щоб воно могло подати заявку на реєстрацію. Поки що жодних заявок не надходило.

Яким буде місто, наразі невідомо. Записи з дронів показали, що між об'єктами Boring та SpaceX будуються підземні тунелі, що проходять під дорогою для загального користування. На деякій відстані від міста буде розташований приватний житловий комплекс, де мешкатиме сам Маск.

На зустрічах із землевласниками та агентами з нерухомості власник Tesla та SpaceX, а також співробітники його компаній описали своє бачення як свого роду техаську утопію вздовж річки Колорадо, де його люди могли б жити та працювати.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше Маск планував збудувати повністю автономне місто на Марсі, яке не залежатиме від нашої планети. Заради цієї ідеї винахідник нібито навіть повністю розпродав свою нерухомість. Він також зазначив, що корабель Starship збираються відправити на "червону планету" вже 2024 року. Щоправда, поки що без людей.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

102

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом