Гороскоп інвесторів: як різні знаки зодіаку поводяться у відділі продажів

Приймаючи глобальні рішення, до яких, без сумніву, належить придбання квартири або будинку, люди поводяться по-різному. Причиною певної стратегії поведінки, зокрема, може бути знак Зодіаку.

Як сузір'я, під яким народжений потенційний інвестор, впливає на його дії у відділі продажів забудовника – читайте в матеріалі НЕРУХОМІ.

ОВЕН

Представники цього знака мають потужний, незламний характер і впертість у досягненні своїх цілей. Для Овнів дуже важливо, щоб все було за їхніми правилами, відповідало їхньому баченню та очікуванням. Вони звикли керувати всіма процесами у своєму житті, тому у відділі продажів Овни наполягатимуть, щоб усі етапи процесу відповідали їх позиції.

Навіть найталановитіші менеджери з продажу нерухомості не зможуть ухилитися від незручних запитань Овнів. А якщо ж Овни виявлять невідповідність у характеристиках майбутнього будинку або квартири, то негайно висловлять своє невдоволення. Однак, як не дивно, все одно отримають бажаний результат у вигляді знижки або додаткових умов, так як просто не можуть не перемогти, а будь-який процес сприймають як вирішальний бій у житті.

ТЕЛЕЦЬ

Люди цього знака мають величезне терпіння. Вони готові почекати, але отримати саме те, що їм необхідно, при цьому наполягають, щоб все було зроблено в рамках найвищих стандартів.

Телець не ласий на знижки і бонуси. Зіркові сусіди його також мало цікавлять. Загалом житло для Тельця – не просто квадратні метри, а фортеця, в якій його родина має почувати себе безпечно. Тому він обов'язково зверне увагу на паркінг, охорону, закритість території. Комфорт Телець створить сам, але від забудовника вимагає якості матеріалів стін та даху.

БЛИЗНЮКИ

Люди, народжені під цим знаком, характеризуються здатністю змінювати свої рішення блискавично. Відвідавши відділ продажів з метою купити затишну смарт-квартиру, вони можуть стати володарями шикарного пентхауса і старання продавців тут ні до чого. Просто в якийсь момент одна з декількох особистостей Близнюків зробила такий вибір. Нав'язати їм щось практично неможливо – вони вже все вирішили. Проблема лише в тому, що рішення Близнюків змінюються щохвилини.

Менеджеру продажів доведеться докласти значних зусиль, щоб долучитися до наради, яку самі з собою проводитимуть у відділі продажів Близнюки. Також існує висока ймовірність, що після всіх цих розмов, із придбаним житлом з відділу вийдуть не Близнюки, а сам менеджер.

РАК

Представники цього знаку відрізняються дуже складним внутрішнім світом і наполегливістю. За зовнішньою жорсткістю часто ховається ранима і романтична натура. Увійшовши до відділу продажів, Рак думає не про поверх, на якому має розміщуватися його майбутня квартира, не про відстань до станції метро, не про зручну транспортну розв'язку, а, скоріше, про малюнок на шпалерах у вітальні та відтінках бежевого для керамічної плитки у ванній кімнаті.

Рак володіє прекрасною уявою і здатний передбачити всі нюанси. Якщо продавець вчасно збагнув, хто перед ним, то задача зводиться лише до підтримання неприборканих фантазій клієнта. Але є проблема: бурхливий темперамент і емоційність Раків, здатні змести все на своєму шляху. Продавцю доведеться підлаштуватися та постійно вирівнювати емоційне напруження непростого клієнта.

ЛЕВ

Леви – лідери, які завжди прагнуть досягти вершин у всіх життєвих аспектах. Тому є сенс пропонувати їм житло на верхніх поверхах – це може стати основним чинником для прийняття рішення про купівлю квартири. Незалежний характер Лева і бажання все робити на свій розсуд, часто змушує його опонентів йти на поступки. Леви не потерплять контролю і тиску. Менеджерам продажів потрібно бути обережними, щоб не обурити клієнта, тому що правила диктує тут саме він.

Леви готові витратити величезні суми, щоб досягти бажаної мети. Ті менеджери, які врахують темперамент і характер представника цього знака, швидко укладуть з ним успішну операцію, і, можливо, не одну.

ДІВА

Представники цього зодіакального знака, як правило, люди сором'язливі. Вони в усьому сумніваються та довго приймають рішення. Придбання квартири для Дів – величезний стрес, що супроводжується почуттям тривоги і небезпеки. До того ж Діви педантичні та досить скрупульозно ставляться до всіх, навіть найдрібіших деталей. При купівлі житла у Діви буде мільйон запитань до кожної коми в договорі, кожної лінії в плануванні, потреба в розумінні реального ціноутворення кожного квадратного метра балкона і комори. Тому з Дівами зможуть домовитися тільки ті продавці, які володіють величезним терпінням.

ТЕРЕЗИ

Природна потреба представників цього знака в справедливості і правосудді створює їм чималі труднощі, особливо в умовах прийняття швидкого рішення. Ці люди дуже працьовиті і усвідомлюють ціну кожної заробленої копійки. З такими ж вимогами вони з'являться і на порозі відділу продажів. Потрібно бути готовим, що питань і уточнень буде дуже багато і банального "так" або "ні" – недостатньо. Їм властиве інтуїтивне чуття ситуації, вони часто передбачають те, як будуть розвиватися події і завжди озброєні фактами.

Терези при покупці нерухомості враховують всі нюанси, згладжують всі гострі моменти, при цьому свого ніколи не упустять. Саме ця категорія потенційних клієнтів стане детально вивчати всі умови акцій, розстрочок, кредитів, і обов'язково буде наполягати на додаткових бонуси, мотивуючи це своєю перевагою, часто роблячи це несвідомо.

СКОРПІОН

Скорпіони – невтомні авантюристи, люди ризику з невгамовною жагою відкриття всього нового і незвіданого. Вони відразу ж будуть наполягати на огляді бажаного об'єкта інвестування, нехтуючи правилами запису на перегляд квартир в новобудовах, встановлених відділом продажів житлового будинку або комплексу.

Схильність до точності і відповідності очікувань змусить клієнтів-Скорпіонів переміряти висоту стелі новобудови, перерахувати паркомісця в паркінгу, обов'язково ознайомитися з сертифікатом на ліфтове обладнання. Скорпіони надвичайно вміло маніпулюють аудиторією і працюють з емоціями. Щоб здійснити вдалу угоду, представникам девелопера доведеться непросто, потрібно буде докласти максимум зусиль.

СТРІЛЕЦЬ

Стрільці не визнають обтяженість зобов'язаннями. Навіть, якщо продавці спробують зробити особливий акцент на зобов'язаннях клієнта – це буде мало цікавити Стрільця. Більший інтерес і питання у нього викличуть зобов'язання продавця або девелопера. Зазвичай Стрільці дуже товариські, тому продавцю запланового часу на спілкування з потенційним інвестором може не вистачити. Такі клієнти відвідують відділ продажів декілька разів до кінцевого прийняття рішення.

Представників цього знака буде цікавити все, навіть найнезначніші деталі проекту, чітка експертиза ризиків та конкретні терміни. Стрільці поважають порядок і будуть прагнути до тих представлених на ринку об'єктів, у яких вже все "на своїх місцях".

КОЗЕРІГ

Козероги – найскладніші клієнти. Це люди честолюбні, цілеспрямовані, впевнені в собі і правильності власних рішень, незалежні і терпіти не можуть перебувати під наглядом. Щоб все обдумати і прийняти рішення, вони захочуть усамітнитися. Продавцю краще надати можливість побути одному такому клієнтові – це безпосередньо вплине на терміни ув'язнення вдалої оборудки. Конструктив їх буде цікавити мало. Головне, щоб все відповідало їх баченню або мрії.

Козероги перетворять переговори в дружню зустріч, наповнену гумором і підтримкою. Вони чудові оратори, можуть говорити довго і міркувати на безліч тем, які часто зовсім не стосуються об'єкта обговорення або цілі зустрічі. При цьому питань буде багато. Продавцю необхідно бути готовим до будь-якого сценарію – Козероги можуть в будь-який момент, без особливих на те причин, змінити "гнів на милість" і навпаки. Варто зазначити, що рішення Козеріг вже прийняв і йому необхідно лише все проговорити та оформити. Без прийнятого рішення люди цього знака рідко приступають до обговорення бажаних придбань.

ВОДОЛІЙ

Водолії завжди прагнуть до матеріальної вигоди. Продавці повинні бути готові, що стандартного пакета акцій може бути недостатньо. Таким клієнтам потрібні індивідуальні знижки. Краще мати "заготовку" – це підвищить ймовірність угоди. Вони інтуїтивно бачать людей наскрізь, тому максимальна щирість буде запорукою успішного результату переговорів про об'єкт фінансування.

Вони дуже активні. Будь-які процеси, пов'язані з підписанням договору, внесення грошових платежів, обговорення додаткових умов Водолії перетворять на інформаційний ураган, втомляться самі і дуже втомлять всіх причетних, але по-іншому вони просто не вміють. При цьому досягнення мети для подібних клієнтів носить суто романтичний характер. Придбання квартири або будинку – це реалізація заповітної мрії, з усіма притаманними цьому стресами.

РИБИ

Ніжність і слабкість Риб може звести оточуючих з розуму. Нерішучість з частими змінами прийнятих рішень робить процес придбання квартири болісним для всіх учасників. Риби можуть уявляти, що весь світ проти них. Продавцям необхідно бути обережними і "без різких рухів" супроводити такого клієнта крізь всі етапи процесу покупки бажаних квадратних метрів.

Риби відкриті до нових ідей і ласі на ексклюзив. Презентуючи будинок або квартиру, продавцю необхідно робити акцент на унікальності майбутньої власності. Для них важливо все: облицювальна плитка в парадному, кількість кипарисів на майбутній клумбі, висота атракціонів на дитячому майданчику, сторона світу, в яку направлено вікна спальні... Люди цього знаку емоційні, готові переживати з кожного несуттєвого питання. Продавцям потрібно набратися терпіння і беззастережно вірити в те, що у клієнта цього зодіакального знака вистачить рішучості здійснити покупку.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

110

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом