Дерев’яні панелі в інтер’єрі

Альона Ярош 13:38, 19.06.2024

Якщо ви вважаєте, що дерев'яні панелі роблять кімнату застарілою, темною і похмурою, що це вже пережитки минувщини, то дозвольте зауважити, що ви точно помиляєтесь. Деревина – це універсальний та позачасовий матеріал. Незалежно від того, чи буде це вітальня у кантрі-стилі зі штучно зістареними панелями, або спальня із сучасними асиметричними панелями з підсвіткою – дерево завжди залишається актуальним. Дерев’яні стінові панелі – це справді стильна деталь інтер’єру, яка додає кімнаті текстуру, об'єм і характер. У цьому матеріалі від НЕРУХОМІ ми розповімо про різновиди дерев’яних панелей та покажемо ідеї для їх застосування в інтер’єрі.

Якими бувають дерев’яні панелі?

Трохи раніше ми вже розглядали варіанти внутрішнього оздоблення стін різними матеріалами. Тоді ми "зачепили" лиш деякі основні приклади декорування. Тому зараз ми більше розкриємо тему саме дерев’яних стінових панелей.

Масив дерева

Красиво, екологічно, статусно, проте доволі дорого. Натуральна деревина у будь-якому вигляді завжди актуальна та бажана. Такі панелі довговічні, міцні, теплі та мають звукоізолюючі властивості. Це те що надасть затишку вашому простору.

Дерев’яна вагонка

Це сучасна ідея дизайну стінових панелей, яка, як правило, застосовується для нижньої частини стін. Ідеально підходить як для котеджів, так і для квартир залежно від стилю інтер’єру. Цей тип оздоблення стін включає в себе комбінацію різних дощок і панелей.

Шпон

Популярна альтернатива дереву. Шпон більш економічно вигідний матеріал для стінових панелей, при цьому на вигляд обидва матеріали практично однакові. Адже він виготовляється з дерева, а точніше для цього зрізається тонкий шар дерева та наклеюється на фанеру.

Панелі з МДФ

Деревноволокниста плита з безліччю переваг. По-перше, екологічна, стійка до коливань різних температур, дешевша за натуральне дерево. По-друге, існує безліч дизайнів та варіацій оформлення стін такими панелями.

Ідеї дизайну з дерев’яними панелями

Акцентна TV-стіна

Оздобте ТV-зону за допомогою дерев’яних панелей. Це додасть їй елегантного, сучасного вигляду, а також може приховати дроти. Закріпіть телевізор на стіні і встановіть внизу консоль з різноманітними декоративними предметами на ній, щоб завершити образ.

Фарбовані панелі

Хочете перетворити свою вітальню на простір, який вразить ваших гостей? Тоді зверніть свою увагу на фарбовані дерев’яні панелі. Залежно від розміру кімнати можна обирати темні кольори, такі як темно-синій, глибокий зелений, або навіть чорний. Або ж це може бути жовтий, бурштиновий, небесно блакитний чи рожевий для більш яскравого вигляду.

Від підлоги до стелі

Якщо ви любите тепло, яким дерево наповнює інтер'єр вашого будинку, то гарною ідеєю буде обшити дерев'яними панелями усю кімнату. Дерев'яну підлогу можна поєднати з дерев'яними панелями на стінах і стелі, які можуть бути однакового світлого кольору, а підлога темного, або ж зробіть все одного відтінку.

Панель з відновленої деревини

Дошки, з яких складається така панель можна встановлювати у різних напрямках створюючи при цьому цікаві візерунки. Такі панелі ідеально підходять для інтер’єрів у стилі кантрі, індастріал, або лофт. Холодні відтінки сірого, теплі коричневі, природні сучки та текстура деревини створюють унікальний візуальний ефект.

Класика та сучасність

Ви можете досягти еклектичної естетики, змішуючи та поєднуючи різні стилі панелей. Наприклад, комбінуйте дерев’яні панелі з класичними молдингами та рейкові панелі. Це ідеальний варіант оздоблення, що надасть інтер'єру індивідуального та неповторного стилю.

Панелі та шпалери

Цікавим поєднанням будуть шпалери з дерев’яними панелями, що доходять до середини стіни як парапет. Можна зробити обидва матеріали контрастними, або зі схожими відтінками. Щоб додати практичності такому рішенню можна створити невелику поличку на верхівці панелей.

Дзеркальні плитки

Комбінація деревяних панелей та фрагментів дзеркала – це ідеальний варіант оздоблення стіни для тих хто любить унікальність, практичність та креативність в інтер’єрі.

Геометричні візерунки

Ще одна чудова ідея дизайну стінових панелей – дерев’яні рейки, що розміщені на панелях у геометричних візерунках. А коли вони пофарбовані у яскраві кольори, такі як блакитний, зелений, оранжевий та інші, то вигляд мають неймовірний. Однак з таким оздобленням потрібно бути обережним у невеликих просторах і не робити орнамент занадто густим.

Дерев’яні панелі – це універсальний матеріал для оздоблення вашої квартири у новобудові, котеджу, таунхауса чи будь-якого громадського простору. Адже вони мають величезну кількість варіантів дизайну, кольорів та форм. А окрім того такі панелі мають тепло- та звукоізоляційні властивості. Тож обираючи дерев’яні панелі як оздоблення для ваших стін ви точно не прогадаєте.

Проверенные ЖК

Автор:

Альона Ярош

Експерт

Освіта – закінчила Мистецький інститут художнього моделювання та дизайну ім. С. Далі за спеціальністю - дизайнер архітектурного середовища, викладач.

5 років працювала архітектором-дизайнером.

З 2011 року працювала PR-менеджером та маркетологом у компаніях, що займаються будівництвом та проєктуванням будинків, а також архітектурних та дизайнерських бюро.

Великий досвід написання експертних матеріалів на тему архітектури, інженерії, дизайну та декорування інтер'єру.

На проєкті НЕРУХОМІ з червня 2022 року

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук