Депутата Одеської міськради викрили на оборудках з нерухомістю


В Одесі на оборудках з нерухомістю викрили організовану злочинну групу на чолі з депутатом міськради. Про це повідомили в Управлінні СБУ України в Одеській області.

За даними правоохоронців, депутат, будучи членом постійної комісії Одеської міськради з комунальної власності, розробив схему незаконного збагачення через реєстрацію права власності на об’єкти нерухомості, які були власністю територіальної громади. До свого плану чиновник залучив знайомого адвоката та виконавців із кола довірених осіб.  

Спільники підшукували приміщення в будинках - пам’ятках архітектури в центрі Одеси, орендували їх через підконтрольні громадські організації та підприємства, а потім викупали на неконкурентній основі. Після чого, за допомогою державних реєстраторів, збільшували площу вже викуплених приміщень на підставі підроблених документів технічної інвентаризації та реєстрували право власності на підставних осіб. Частину незаконно отриманих у власність нежитлових приміщень переобладнали у житлові квартири та реалізували. Лише від продажу одного обʼєкту ділки отримали понад 10 млн грн "прибутку".

У такий спосіб учасники організованої групи заволоділи трьома об’єктами нерухомості в середмісті Одеси. Співорганізатору та двом виконавцям обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Стосовно депутата-організатора вирішується питання про оголошення у міжнародний розшук.

За даними одеських телеграм-каналів, йдеться про депутата одеської міськради "Довіряй справам" Олександра Матвєєва. Подейкують, що він зник вже давно, востаннє його бачили на позаминулій сесії.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, це вже не перший будівельний скандал, де "відзначились" представники фракції Одеської міськради. Так, ТОВ "Ростдорстрой" співвласником якого є депутат "Довіряй справам" Юрій Шумахер, будувало Дегтярівський шляхопровід у Києві, який зрештою обвалився.

Правоохоронці з'ясували, що матеріали купували за завищеними цінами, а різницю перераховували на інші рахунки та переводили в готівку. Підрядник, стверджують у поліції, виконував роботи не в повному обсязі.
 

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

464

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом