Поліція виявила розкрадання коштів під час будівництва Дегтярівського шляхопроводу

Бюджетні кошти, призначені для будівництва Дегтярівського шляхопроводу, привласнили чиновники Київавтодору.

Про це повідомила пресслужба поліції Києва.

За даними слідства, посадовці Київавтодору під керівництвом Департаменту транспортної інфраструктури КМДА забезпечували певним фірмам перемогу на тендерах.

Як відомо, будівельні роботи на Дегтярівському шляхопроводі виконує компанія "Ростдорстрой" (RDS). 30 вересня під час монтажу обрушилося сім балок.

2 жовтня 2023 року в групі RDS заявили, що "інцидент" на Дегтярівському шляхопроводі "не вплине на експлуатаційні характеристики майбутнього мосту" та опублікували розширену оцінку події.

У свою чергу правоохоронці з'ясували, що матеріали купували за завищеними цінами, а різницю перераховували на інші рахунки та переводили в готівку. Підрядник, стверджують у поліції, виконував роботи не в повному обсязі.

За даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ "Ростдорстрой" зареєстровано у 2005 році в Одесі. Статутний фонд – 5,13 млн. гривень. Кінцеві бенефіціарні власники – Євген Коновалов та Юрій Шумахер. Засновник – ТОВ "Юттема АУ ГмбХ" (Австрія), директор – Олексій Андрюшин.

Юрій Шумахер – депутат Одеської міської ради, член фракції "Довіряй справам". Вказана фракція представляє партію мера Одеси Геннадія Труханова. ТОВ "Ростдорстрой" фігурує у низці кримінальних проваджень.

Шляхопровід на перетині вулиць Дегтярівської, Теліги та Довженка, збудований у 1963 році, був аварійним. Місто вирішило розібрати міст і будувати на його місці нове приблизно за мільярд гривень. Транспортні експерти критикували ідею будівництва багаторівневої розв'язки.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

258

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом