Британського забудовника змушують зменшити будинок на 13 міліметрів

Британську будівельну компанію змушують зменшити висоту збудованого будинку на 13 мм. За підрахунками забудовника, будівельні роботи коштуватимуть через це 30 тисяч фунтів стерлінгів.

Як повідомляє Mirror , будинок виявився вищим, ніж у затверджених планах. На думку міської влади Йоркшира, через ці 13 міліметрів "будівля має громіздкий і незграбний вигляд в історичній природоохоронній зоні".

Директор компанії Вейн Лоу заявив, що вартість робіт занадто висока. Він назвав рішення місцевої ради нонсенсом, а тому подаватиме апеляцію до Інспекції з планування.

"У затверджених планах нам було дозволено збудувати будинок на 157 міліметрів вище, ніж будинок на сході, ми ж збудували на 13 міліметрів вище. Якби ми вчинили так, як кажуть ці чиновники, нам довелося б якимось чином підняти дах уже збудованого та дуже популярного будинку, прибрати кілька цегли та опустити дах назад, що обійшлося б нам приблизно в 30 тисяч фунтів стерлінгів. Я гарантую, що ніхто з тих, хто живе по сусідству, або перехожих не помітить жодної різниці", – сказав забудовник.

Згідно з правилами, будинок справді має відповідати затвердженим планам, щоб він був частиною єдиного стилю району. Крім того, вікна з одного боку житла не повинні бути із прозорого скла. На думку співробітників відділу планування, порушення цих умов завдає шкоди довкіллю.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у Великій Британії в районі Дарвін Грін, що у Кембриджі, провели масштабні демонтажні роботи : знесли 88 новобудов через виявлений дефект у фундаменті.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

1.2т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом