Американська сім’я поселилася у шести будинках, які є окремими кімнатами

1 хв

Родина Брінксів з американського штату Кентуккі поселилася у шести окремих мінібудинках, кожен з яких є окремою кімнатою. Про це повідомило видання Business Insider.

Подружжя живе в одному невеликому будинку. Їхня 18-річна донька живе у другому, 16-річний син — у третьому. Вбиральні, душ і пральня розташовані в окремій споруді, а ще є вітальня та робочий кабінет. Це поселення як одне велике житло, щоб перейти з однієї кімнати в іншу, треба вийти надвір. 

П’ять років тому родина мешкала в будинку площею 200 кв м у Мічигані, але вирішила змінити спосіб життя на більш екологічний. Тому вони долучились до "руху крихітних будинків", які площею не більше 37 кв м. Таке житло обирають ті, хто хочуть зекономити гроші та чинити менший вплив на довкілля. 

2015 року сімʼя купила 8,5 га землі за 57 тисяч доларів. Ще 20 тисяч вони витратили на придбання шести мікробудинків, які перевезли на свою ділянку. Найбільшою спорудою за площею є кімната подружжя, а найменшою — робочий кабінет, площею всього 6 кв м.

Родина платить менш як 200 доларів за комунальні послуги. На території є також невелике господарство.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, водночас у Хорватії молоді сімʼї вимушені добудовувати поверхи у будинках батьків через високі ціни на житло. Середня вартість будівництва за кв м становить приблизно 400 євро. 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

432

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом