Архітектори MVRDV постарались виділити свій ЖК в Абу-Дабі. Фото

Нідерландська студія MVRDV реалізувала проєкт житлового комплексу Pixel для міста Абу-Дабі (ОАЕ), який за задумом має відрізнятися від типової місцевої архітектури. Про це повідомляє Dezeen.

Розташований у районі Мейкерс на острові Аль-Рім, проєкт складається з семи житлових блоків, розташованих у шаховому порядку. ЖК має 525 квартир, а також різноманітних об'єктів громадського призначення, організованих навколо спільного внутрішнього двору.

За думкою архітекторів, спільна площа та ступінчасті тераси заохочують мешканців проводити час разом на свіжому повітрі.

"У Pixel ми кинули виклик типології житла, яка стала нормою в ОАЕ. Замість непоказних, ізольованих веж, які виглядають приємно завдяки розкішному оздобленню інтер'єру, Pixel дає можливість мешканцям проводити час на свіжому повітрі, дружити з сусідами, запрошувати відвідувачів на вечерю до ресторану", - заявив партнер-засновник MVRDV Якоб ван Рейс.

Pixel – це перший проект, завершений у районі Makers District, який девелопер Imkan створив на острові Аль-Рім, щоб стати "новим серцем Абу-Дабі". Сім висоток, розташовані на краях ділянки, створюють простір для центральної площі. Найвища з них сягає 92 метрів у висоту.

Жителі комплексу мають доступ до різноманітних закладів харчування та магазинів на перших поверхах, а також до спортивного залу, медичної клініки, дитячого садка та офісів на других.

MVRDV розташувала вежі Pixel таким чином, щоб забезпечити максимальну тінь і вітер по всій площі, одночасно забезпечуючи зв'язок з пляжем і сусідніми прибережними забудовами. Великі вікна і тераси зменшують їх візуальний вплив і створюють піксельний вигляд, що і дало назву проєкту.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, студія MVRDV реалізує свої проєкти по всьому світові, які відрізняються своєрідною та впізнаною архітектурою. Та її головною метою є створення зручного житла. Наприклад, торік MVRDV збудувала у Сан-Франциско житловий комплекс Каньйон. Будівля в основному житлова, складається з 283 апартаментів – майже третину відведено для сімей із середнім доходом, два нижні поверхи відведено під офісні та торгові приміщення.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

702

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом