3D-принтер будує будинки за тиждень: в США почали використовувати нову технологію. Фото

В американському містечку Калвертон, який знаходиться в штаті Нью-Йорк, за допомогою 3D-принтера побудували житловий будинок протягом 8 днів.

Як повідомляє Reuters, проєктуванням будинку зайнялася компанія SQ4D, для побудови вона використовувала нову технологію 3D-друку. Цього разу принтер відливав бетоном блоки і, таким чином, виконував роботу будівельників. На будівництво стін пішло всього 48 годин.

Надрукований на 3D-принтері будинок в США
Скріншот

Як розповів операційний директор SQ4D Кірк Андерсен, за основу взяли принцип роботи настільного 3D-принтера, який працює з пластмасою. Свою копію вони зробили більшою і залили туди бетон.

"Ми встановлюємо доріжки на кожній стороні конструкції, де планували друк", - повідомив Андерсен.

Принтер в результаті їздив взад і вперед, шарами нарощуючи стіни, додав він, розповідаючи про принцип роботи винаходу. Крім того, що процес зведення будинку зайняв небагато часу, він вийшов ще на 30% дешевше, якби був побудований за звичайними стандартами.

Надрукований на 3D-принтері будинок в США
Скріншот

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Бельгії вперше в історії створили двоповерховий будинок за допомогою 3D-принтера. Будівництво будівлі зайняло близько 3-х тижнів. Компанія планує, що в майбутньому цей процес вдасться скоротити – аж до 2-х днів.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук