Кращим хмарочосом світу визнано житловий комплекс у Стокгольмі. Фото

Вежі Norra tornen в столиці Швеції Стокгольмі визнані кращим хмарочосом світу за 2018-2020 роки та отримали премію від німецького музею архітектури.

Як повідомляє Archdaily, вежі складаються з модульних кубиків, що значно спростило саме будівництво. Будинки спроектовані, немов умовні ворота у Стокгольм, через які проїжджають жителі передмістя. Проєктував будівлі архітектор Рейнір де Граф з бюро ОМА у 2013 році. Будівництво ЖК було завершено тільки в цьому році.

Відзначимо, що вежі Norra tornen – є одні з найвищих будівель, а тому їх добре видно практично з будь-якої точки Стокгольма. ЖК розташований в одному з найпрестижніших районів, тому квартири купили собі там люди з достатком.

Відзначимо, що для архітекторів премію International Highrise Award заснували в 2003 році. Її вручають видатним забудовникам, кожні два роки. У номінації беруть участь завершені об'єкти будівництва, висота яких має перевищувати 100 метрів. Цього разу журі розглядало 31 хмарочос з 14 країн. Переможцям вручають 50 тисяч євро та статуетку.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Київ увійшов до топ-10 країн у світі за кількістю висотних будівель. При цьому українська столиця займає в Європі впевнене перше місце.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

308

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом