"Ковальська" приєднається до відновлення Гостомелю

До відновлення Гостомелю, який постраждав від рук російських окупантів, приєдналася промислово-будівельна група "Ковальська".

Про це повідомив директор компанії Сергій Пилипенко, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, український забудовник співпрацюватиме із французькою компанією Neo-Eco. Передбачається, що "Ковальська" вироблятиме матеріали з переробленого будівельного сміття зруйнованих будівель. Також у рамках проєкту розглядаються послуги компанії як підрядник.

Будівлі, які постраждали від агресії рф, відрізняються за якістю матеріалів, з яких побудовані, тому важливим етапом є сортування при розбиранні руїн. Зразки матеріалів направлятимуться до лабораторії "Ковальської", на підставі яких розроблять рецептуру будівельних матеріалів, у тому числі бетону.

У компанії вважають, що напрям вторинного використання будматеріалів є перспективним і з погляду прагнення в ЄС, де ресайклінг нормативно вписаний у виробничі індустрії.

"Ми розглядаємо перший проєкт як тестовий для розуміння, як перероблені будматеріали вписуються у ринкову бізнес-модель, у якій ми можемо адаптувати європейський досвід для українського ринку", – резюмував Пилипенко.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, до пілотного проєкту реновації житла у Гостомелі під Києвом приєдналася французька компанія Neo-Eco, реалізація якого дасть можливість 310 сім'ям отримати нове житло. Проєкт буде реалізовано на виділені французьким урядом кошти, бюджет становитиме 45 млн євро. До розробки проєкту залучили також архітекторів із студії BLAU.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

107

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом