Компанія Черновецького пояснила свою мляву участь у приватизації "Більшовика"

Компанія "Інвест новація", яка була одним із претендентів на купівлю АТ "Перший київський машинобудівний завод" (колишній завод "Більшовик"), готова була придбати підприємство за стартовою ціною, але не більше.

Про це заявила директор компанії Вікторія Федорова, передає "Економічна правда", коментуючи перебіг торгів на аукціоні.

За її словами, "Інвест новація" заявила про свою участь і прийшла на аукціон і тим самим зробила ставку. Однак вирішила "не йти далі у торги". Федорова заявила, що це об'єкт досить непростий, з історією та великими проблемами. І навіть стартова вартість була дещо завищеною. Тому компанія вирішила далі не брати участь.

При цьому Федорова ніяк не прокоментувала можливих "закулісних" переговорів Василя Хмельницького та Степана Черновецького.

"Ми відповідаємо від себе, від компанії, яка брала участь у конкурсі. Ми свої рішення ухвалювали самі. А те, що ви називаєте інформацією, звучить більше як чутки, а їх ми не коментуємо", - наголосила вона.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, аукціон із приватизації колишнього заводу "Більшовик" відбувся 27 жовтня. Торги виграла компанія "Дженерал Коммерс", яка погодилася купити підприємство за 1,43 млрд гривень – за суму, яка трохи перевищує стартову лише на 40 млн. У торгах також брали участь компанії "Інвест Новації" та "ІДК Каскад". Голова Фонду держмайна Дмитро Сенніченко порівняв приватизацію "Більшовика" із продажем "Криворіжсталі".

Василь Хмельницький, коментуючи угоду, заявив, що у центрі Києва "з'явиться інноваційна та комфортна для городян інфраструктура". Спільно із Хмельницьким співвласником активів заводу став власник компанії "А-Девелопмент" Олексій Баранов.

Згідно з умовами, новий власник має зберегти основні види діяльності та погасити борги заводу – близько 500 млн гривень. Крім того, він має інвестувати в ремонт та модернізацію дочірнього підприємства у Жашкові (Черкаська область) близько 57 млн. гривень. Для інших же ділянок заводу, а це понад 50 га у чотирьох областях, включаючи 35 га на Шулявці, умови приватизації не встановлюють жодних вимог у використанні новим власником.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

64

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом