Колишні співробітники Ілона Маска створили капсульний будинок. Фото

Колишні працівники корпорацій Ілона Маска SpaceX і Tesla розробили незвичайне житло для тих, хто збирається тимчасово пожити на природі та відпочити від міської метушні.

Їх проєкт називається Jupe, це капсула, створена у футуристичному стилі, являє собою свого роду намет, але зі зручностями.

Як повідомляється на сайті стартапу, збирається капсула на місці за кілька годин. Має вогнетривке і вологостійке покриття, підлога дерев'яна. Висота такого житла близько трьох метрів, його площа – трохи більше 10 "квадратів".

Кожний такий "намет" оснащений Wi-Fi, сонячними батареями та акумуляторною системою на 200 Аг. Бажаючі можуть за додаткову плату замовити акустичну систему. Саме приміщення укомплектовано широким ліжком, письмовим столом зі стільцем і пуфиком. Ціна такої капсули – 17,5 тисячі доларів.

Як стало відомо, стартап Jupe був організований колишнім менеджером IBM, який близько року прожив у сміттєвому контейнері. Саме цей досвід переконав його розпочати створювати житло невеликих розмірів, яке при цьому було б максимально зручним.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, французи створили двоповерховий будинок, створений з наметів, здатний витримати пориви вітру та навіть сильний дощ.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

333

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом