Столична влада запустила оновлений сайт містобудівного кадастру

Оновлений сайт містобудівного кадастру Києва почав роботу у тестовому режимі. Про це розповів заступник директора департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації, начальник управління адмінпослуг Юрій Тацій у себе в Facebook.

"Оновлений сайт містобудівного кадастру заробив! Зайти можна за цим посиланням – https://mkk.kga.gov.ua. Геопортал поки знаходиться в режимі дослідної експлуатації", - розповів Тацій.

За його словами, пізніше на сайті запустять онлайн-послуги, що стосуються містобудування, зокрема, видачу електронних виписок з кадастру і довідок про перейменування вулиць.

"Буде доступна зручна у користуванні карта Києва з важливою для забудовника інформацією: функціональне призначення територій, об'єкти-пам'ятки культурної спадщини з інформацією про обмеження для нового будівництва, планувальні обмеження за чинним Генпланом, і ще з десяток різних верств. Це дозволить при плануванні будівництва врахувати всі деталі, які можуть вплинути на проєкт забудови і територію міста", – зазначив Тацій.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, після того як в квітні 2020 року Верховна Рада відкрила українцям доступ до геокадастру, Всесвітній банк захотів допомогти з проведенням технічного аудиту у Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

141

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом