Кияни активно виступають проти будівництва ЖК на вул. Драгоманова, 31з

Дозвіл на будівництво житлового комплексу на вул. Драгоманова, 31з в Дарницькому районі Києва отримало ТОВ "Офісний центр "Позняки", проти якого активно виступають місцеві жителі.

Відповідний дозвіл було видано ДАБІ 30 грудня 2020 року, про що свідчать дані порталу Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва.

Так, будівництво проводиться на ділянці площею 0,30 га. Площа забудови складе 0,19 га. Висота житлового будинку складе 16 поверхів. У ньому заплановано 102 квартири, 32 номери і 43 машиномісця в паркінгу. МУО видали в КМДА ще в грудні 2015 року.

Як повідомляють "Наші Гроші", місцеві жителі виступають категорично проти цього будівництва, вони вже п'ять років вимагають скасувати незаконне, на їхню думку, будівництво.

Зокрема, мешканці зазначають недотриманні вимог щодо інсоляції в гімназії № 315, яка розташовується на сусідній ділянці. За їхніми даними, тінь нової висотної будівлі буде затуляти сонце у класах весь день.

Кияни вказують, що під забудову захопили куди більшу ділянку, ніж зазначено в дозвільних документах, на відсутність розрахунків відстані до найближчих житлових будинків, а також махінації з цільовим призначенням ділянки.

Відзначається, що будівельні роботи на ділянці по вул. Драгоманова, 31з почалися в другій половині 2020 року, тобто ще до видачі дозволу ДАБІ. Про це свідчать фотографії з сайту продажу нерухомості та сайту активістів.

Раніше НЕРУХОМІ в огляді роботи ДАБІ за тиждень повідомляли, що ТОВ "Офісний центр "Позняки" отримало дозвіл на будівництво ЖК по вул. Михайла Драгоманова, 31з в Дарницькому районі Києва.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

86

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом