Киян штрафуватимуть за будівельне сміття у дворі: скільки доведеться платити

У Києві вводяться штрафи за кинуте будівельне сміття: розмір штрафу варіюватиметься від 340 до 1360 гривень.

Інформацію про грошові стягнення розповсюдила Шевченківська районна держадміністрація.

Так, жителі столичних будинків мають пам'ятати, що викидати будівельне сміття в контейнери для побутових відходів суворо заборонено. Крім того, складати такі відходи в окремих місцях також не варто – на порушників складатимуться адмінпротоколи згідно зі ст. 152 КУпАП.

Відділ контролю за благоустроєм проводитиме рейди спільно з комунальними службами. Це відбуватиметься регулярно.

В адміністрації Шевченківського району повідомили, що будівельним сміттям вважаються будь-які відходи після проведення будівельних або демонтажних робіт. Для їх вивезення можна скористатися послугами комунальних служб, які спеціалізуються в цьому питанні.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на лівому березі Києва роботи щодо встановлення контейнерів типу "дзвінок" для роздільного збору сміття вже підходять до завершення, водночас комунальники починають активно їх ставити в Оболонському районі міста.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

206

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом