Київтеплоенерго виставило рахунок за опалення киянину близько 70 тисяч гривень

Киянину Миколі Прокопенку Київтеплоенерго виставило рахунок за опалення близько 70 тисяч гривень. При цьому чоловік вже кілька років живе за кордоном, квартиру при цьому не здає і тримає порожньою.

Як розповів Прокопенко виданню " Телеграф ", він володіє квартирою площею у 97 "квадратів", лічильників тепла у нього немає. За грудень 2020 року прийшла платіжка за опалення на 19 905 грн, за січень – на 17 584 грн, за лютий – 30 279 грн. Загалом за зимові місяці нарахували майже 68 тисяч гривень

При цьому в комунальній організації чоловікові повідомили, що йому таки доведеться заплатити вказану в платіжках суму, яка розраховується за принципом розподілу між усіма, у кого немає лічильника в квартирі. Проте Київтеплоенерго ніяк не змогли прокоментувати чому суми в платіжках виявилися настільки великими.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, кияни вже не одноразово скаржилися на "космічні" цифри в платіжках від Київтеплоенерго. Комунальники повідомили, що аномально високі платежі стосувалися виключно жителів новобудов, де частина квартир оснащена індивідуальними лічильниками на тепло, інші ж платять за показниками загальнобудинкового приладу. При цьому всі також додатково платять за місця загального користування: в коридорі, біля ліфтів тощо.

У комунальній організації також зазначили, що аномально високі платежі прийшли як правило до жителів новобудов, у яких немає лічильників тепла, при цьому більшість їхніх сусідів встановили лічильники на свої квартири.

У Київтеплоенерго порекомендували, що поки існує така колізія, яка не врегульована на рівні законів, надійний спосіб уникнути неприємних ситуацій – встановити в квартирі лічильник на тепло.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

90

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом