Київський оцінювач нерухомості завдав держбанку 143-мільйонних збитків

Столичний оцінювач занизив в три рази ринкову вартість нерухомості Укргазбанку, чим завдав держустанові збиток в 143 млн гривень.

Про це повідомили в понеділок, 16 листопада, в пресслужбі Київської міської прокуратури.

Згідно з матеріалами слідства, державний банк з метою оцінки ринкової вартості належних йому 52 квартир, розташованих в центральній частині столиці, звернувся до послуг оцінювача. Однак, діючи в інтересах окремих осіб і суб'єктів господарювання, оцінювач на підставі підроблених документів в три рази занизив їх ринкову ціну. За результатами реалізації квартир за заниженою вартістю ПАТ АБ "Укргазбанк" завдано збитків в розмірі 143 млн гривень.

Так, Київською місцевою прокуратурою № 7 оцінювачу повідомлено про підозру. З метою недопущення подальших незаконних дій рішенням суду на квартири накладено арешт. Також встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до махінацій.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, прокуратура Києва з другої спроби повернула у власність громади квартиру, вартістю близько 2 млн гривень.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

67

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом