Київський готель "Дніпро" продали на аукціоні за 1,1 млрд грн

Фонд держмайна України (ФДМ) в ході онлайн-аукціону в середу, 15 липня, продав київський готель "Дніпро" за 1,1 млрд грн.

За даними системи "ProZorro.Продажі", переможцем за підсумками третього раунду став ТОВ "Смартленд", зареєстрований під №23 з пропозицією 1 млрд 111 млн 111 тис. 222, 22 грн. Стартова ціна об'єкта становила 80,9 мільйона грн., передає Інтерфакс-Україна.

Згідно з даними аукціону, в ході другого раунду учасник №1 запропонував ціну в 1 млрд грн.

Максимальна пропозиція на етапі початкових заявок надійшла від учасника №23 - 711,1 млн грн, що в 8,7 рази вище за стартову ціну.

За підсумками першого раунду аукціону пропозиція учасника №23 склала 888 млн 888 тис. 901 грн, його найближчого конкурента, учасника №1, – 888 млн 888 тис. 888 грн.

Як розповів у кулуарах аукціону глава Фонду держмайна України Дмитро Сенниченко, після завершення аукціону переможець зобов'язаний пройти перевірку на "добродіяння" коштів (в приватизації не можуть брати участі засоби походженням з країни-агресора), після чого підписується договір. Інвестор має 30 днів, щоб перерахувати гроші, в іншому випадку включається пеня, а після двох місяців результати скасовуються.

Згідно з умовами конкурсу, після продажу готель повинен зберегти слово "Дніпро" (Dnipro - англ.) у назві і категорію не нижче "чотири зірки", його номерний фонд повинен становити не менше 100 номерів (зараз – 186). Також інвестор зобов'язаний зберегти колектив готелю і забезпечити "гідні" умови роботи для них.

"Однозначно, матеріально-технічна база готелю застаріла. Менеджментом готелю в попередні роки були спроби відремонтувати номерний фонд і загальні гостьові зони, але, на жаль, це не було зроблено у комплексі. У середньому в 2019 році завантаження готелю було на рівні 50-52% при середньому тарифі EUR20. При такій локації, найбільш центральній, де 80% номерів мають чудовий вид з вікна, є ресторан на 12-му поверсі з видом на Дніпро, своя парковка, центральний вхід, готель повинен заробляти в рази більше", - зазначила т.в.о. гендиректора готелю "Дніпро" Еліна Сапожкова.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в середу в Києві стартував онлайн-аукціон з приватизації готелю "Дніпро", в якому зареєстровано 29 учасників. Стартова ціна готелю становила 80 млн 923 тис. 400 грн.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

57

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом