Київська влада має розглянути петицію щодо скандальної Дачі на Юнкерова

Кияни звернулися до столичної влади із закликом повернути у держвласність історичну споруду архітектора Брадтмана у Пущі-Водиці, відому як Дача на Юнкерова, яку неодноразово намагалися спалити.

Про це йдеться у петиції під авторством юриста та урбаніста Дмитра Перова, вона набрала необхідну кількість голосів, тепер столична влада має її розглянути.

У зверненні наголошується на тому, що будівля має охоронний статус, оскільки є пам'яткою архітектури місцевого значення. Департамент культурної спадщини КМДА неодноразово звертався до власників будинку з вимогою привести його до належного стану, проте ті заклики проігнорували. Перов вважає, що відповідно до ч. 2 ст. 19 закону "Про охорону культурної спадщини" КМДА має через суд повернути пам'ятнку у державну власність та примусово її викупити.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, у березні 2023 року тут сталася чергова пожежа . Зазначимо, що будинок є взірцем дерев'яної дачної забудови початку ХХ століття. За наказом Мінкульту від 15 жовтня 2014 року дачу поставили на облік пам'яток архітектури.

За даними прокуратури, власник будівлі – комерційна структура. Вона не виконує своїх обов'язків, через що будівля перебуває в занедбаному стані, в результаті вона почала розвалюватися, а вся прибудинкова територія виявилася завалена сміттям. Фірма ще 2014 року підписала охоронний договір.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

120

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом