Київська прокуратура вимагає знести ресторанний комплекс на березі Дніпра

Анна Завірюха 13:21, 18.09.2024

Київська міська прокуратура звернулася до суду з вимогою знести готельно-ресторанний комплекс Galera Resort на вул. Набережно-Корчуватській, 35. Про це повідомила пресслужба прокуратури.

Слідство вважає, що обʼєкт був збудований самочинно. У 2015 році фірма "РК Галера" Олександра Крамаренка зареєструвала право власності на Galera Resort. В результаті у 2018 році Київська міська рада передала компанії 0,6 га землі, на якій він розташований.

Згодом фірма продовжила незаконно забудовувати орендовану земельну ділянку водного фонду, а також зайняла суміжну територію без будь-яких документів. Це є порушенням умов договору оренди та вимог земельного та водного законодавства. Як наслідок громадяни не мають безперешкодного доступу до берега Дніпра.

У 2024 році Київська міськрада поновила первинний договір оренди на 15 років та уклала з підприємством новий на суміжну ділянку. Зараз прокуратура через суд вимагає скасувати незаконне, на її думку, рішення та відкрити вільний доступ до Дніпра.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у 2023 році екологічна прокуратура Києва завершила розслідування щодо директора компанії, який розпочав несанкціоноване будівництво на Долобецькому острові. Йшлося про зведення критого комплексу для пляжних видів спорту Sunrise.

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук