Київська прокуратура відсудила у шахраїв дві квартири за 7 млн

Дніпровська окружна прокуратура Києва повернула у держвласність дві квартири загальною вартістю близько 7 млн гривень, якими заволоділи шахраї.

Про це у вівторок, 29 червня, повідомили в пресслужбі правоохоронних органів.

Так, до держреєстру прав ще у 2018 році були внесені зміни на підставі підроблених прав на нерухоме майно. Згодом житло зареєстрували на підставних осіб і передали в іпотеку.

Як з'ясували у прокуратурі, спочатку ці квартири були куплені Міністерством фінансів і потім передані для потреб Міністерства закордонних справ та Державної фіскальної служби.

Дніпровський райсуд за позовом прокуратури скасував записи у держреєстрі і визнав договори іпотеки недійсними. Таким чином нерухомість вдалося повернути в держвласність, загальна площа яких склала 228 "квадратів".

Суд підтримав позов прокуратури і квартири повернули в держвласність
pixabay.com

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Одесі в минулому році зловили двох шахраїв, які намагалися заволодіти приміщенням податкової, площею близько 2000 квадратних метрів. Зловмисників затримали при спробі передати нотаріусу підроблені документи, які нібито засвідчували право власності.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук