Київраду звинуватили у незаконній видачі дозволів на забудову Труханова острова

Прокуратура вимагає зупинити будівництво комерційної будівлі на Трухановому острові, дозвіл на яку видала влада Києва.

Про це повідомили у пресслужбі правоохоронних органів.

Зокрема, як з'ясувало слідство, Київрада у 2007 році передала приватній фірмі в оренду земельну ділянку на Трухановому острові площею 0,4 га для будівництва та обслуговування комплексу відпочинку з автостоянкою та кафе. Проте компанія неналежно виконувала умови договору оренди та втратила право на поновлення договірних відносин. Сьогодні будівництво на ділянці так і не розпочалося.

Ділянка розташована в межах прибережної захисної смуги на острові та згідно із законом відноситься до категорії земель водного фонду, де будівництво споруд заборонено. У прокуратурі зазначають, що Київрада своїм рішенням допустила численні порушення земельного та водного законодавства, оскільки відновила договір оренди землі з неналежним орендарем і віднесла ділянку водного фонду до земель рекреації та розпорядилася ним поза конкурентними принципами.

У зв'язку з цим Київська міська прокуратура звернулася до суду з позовом про відміну рішення ради та повернення земельної ділянки.

Згідно з інформацією про земельні ділянки комунальної власності на сайті Київради, вказану територію передано в оренду підприємству "Цавіста". Фірма належить Вікторії Царенко, підприємниця з такими ж прізвищем є дружиною депутата Київради Михайла Царенка. Він також є першим заступником голови бюджетної комісії.

За даними сайту "Наші Гроші", Царенко лобіює земельні питання. На момент обрання депутатом він був радником гендиректора ТОВ "Глуско Україна", кінцевим власником якого є Нісан Моїсеєв – друг Віктора Медведчука.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше голові громадської організації "Клуб "Козак" Яну Марченку пред'явили підозру у самозахопленні ділянки та незаконному будівництві на Трухановому острові в Києві. Відомо, що Марченко також є помічником нардепа-втікача від ОПЗЖ Тараса Козака.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

101

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом