Київрада поки не поспішає скасовувати забудову Чкаловського скверу

Депутати Київської міської ради підтримали в першому читанні проект рішення про можливість анулювання договору оренди із забудовником двох земельних ділянок на вул. Богдана Хмельницького, 80-Б у Шевченківському районі. Там планується будівництво житлового будинку з паркінгом. Ця територія межує зі сквером ім. В. Чкалова.

Про це написала у п'ятницю, 24 липня, депутат міськради Ольга Балицька у себе в Facebook.

"Вчора, після 9 місяців очікування, нарешті відбулося голосування за розірвання договору оренди землі у Чкаловському сквері. Проєкт рішення про розірвання договору оренди землі у Чкаловському сквері був узятий за основу, але не підтриманий у цілому.

Це не дуже хороша новина, адже це означає, що остаточне голосування за цим проєктом рішення фактично відтягується і суспільство буде знову чекати, поки ми з помічниками пройдемо велике коло обговорень і голосувань", – підкреслила Балицька.

Вона зазначила, що те, як відчайдушно деякі депутати вчора намагалися уникнути цього голосування, лише підтверджує те, що це рішення для забудовника створює велику проблему.

Місцеві жителі неодноразово виступали проти забудови у центрі столиці, адже переконані – якщо новобудова з'явиться, зелена зона перетвориться на суміжну територію.

"Місто має зберегти сквер на розі вулиць Михайла Коцюбинського і Олеся Гончара, де є проблема забудови. При цьому наше рішення про розірвання договору оренди із забудовником має бути юридично бездоганним. Сьогодні депутатський корпус проголосував за те, щоб профільна комісія підготувала всі необхідні для цього кроки максимально швидко. І ми могли найближчим часом підтримати це рішення у цілому", – розповів секретар Київради Володимир Прокопів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в середу, 10 червня, понад 100 киян вийшли на акцію проти забудови скверу імені Чкалова на розі вулиць Олеся Гончара і Михайла Коцюбинського в центрі столиці.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

64

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом