Київрада погодила знесення історичної будівлі

Київрада погодила знесення "застарілої будівлі комунальної власності" на вулиці Суздальській, 10 у Солом'янському районі.

Як повідомив дослідник архітектури Семен Широчин, за цією адресою знаходиться колишня будівля школи, розрахована на 800 учнів. Замість неї збираються побудувати нову приватну школу на 640 місць.

Як зауважив дослідник, будівля не використовується за призначенням, але придатна до ремонту. Більш того, є історичною: це перша чотириповерхова будівля Новокараваєвих дач, зведена у 1955 році за проєктом архітекторів Леоніда Асса і Олександра Гинцберга. До нашого часу збереглися оригінальні декоративні елементи і шрифти написів.

Згідно з рішенням Київради, знесення об'єкта комунальної власності можливо тільки після визначення переможця інвестиційного конкурсу, укладення з ним інвестиційного договору та відшкодування інвестором вартості цих будівель і споруд. Ще у 2016 році КМДА видала розпорядження про проведення конкурсу із залучення інвестора до будівництва школи.

Замовником реалізації проекту є комунальне підприємство "Київське інвестиційне агентство". На сайті КП йдеться про будівництво приватної загальноосвітньої школи. В описі зазначено, що наявні нежитлові будівлі на даній ділянці підлягають демонтажу.

Крім того, в рамках реалізації передбачається списання комунального майна та відшкодування його вартості до бюджету Києва. Зокрема, вартість компенсації за об'єкти комунальної власності (3480 квадратних метрів) - 5,7 мільйона гривень. Відзначимо, що загальна площа території – 8760 квадратних метрів. Обсяг інвестиції вказаний в розмірі 187,5 мільйона гривень, передає "Хмарочос".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у квітні розгорілася ціла серія скандалів, пов'язаних зі знесенням старовинних будівель дореволюційної споруди. Був зруйнований будинок Уткіна, будівельні роботи проходили на вулиці Іллєнка, 30 де розташований особняк Баккалинського, постраждала і низка інших будівель.

Про те, що планують зруйнувати будинок Уткіна – громадськість повідомила ще в березні, коли тільки приступили до демонтажу будівлі. Краєзнавець Антон Короб розповів, що хоч фасад і втратив кілька елементів декору, в цілому будинок був абсолютно без ознак аварійності.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

70

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом