Київрада підтримала створення та захист заказника "Протасів Яр"

1 хв

Депутати Київради підтримали рішення про створення та захист ландшафтного заказника "Протасів Яр" імені Романа Ратушного. Про це повідомило громадське об'єднання "Захистимо Протасів Яр" на своїй сторніці у Facebook.

Також депутати ухвалили розробку екологічного паспорта, щоб захистити цю зелену зону та унеможливити будь-яку забудову в майбутньому. До цього документу увійде детальна інформація про флору та фауну території, її природні особливості, а також історична та екологічна цінність.

Нагадаємо, що до 2007 року земля у Протасовому Яру мала рекреаційне призначення. Проте колишній мер Леонід Черновецький віддав її в оренду компанії "Бора", яка своєю чергою здала землю в суборенду фірмі "Дайтон груп" для будівництва ЖК Tourbillon.

 У 2021 році Північний господарський суд Києва визнав недійсним договір суборенди між компаніями. У грудні того ж року Касаційний адміністративний суд визнав законною заборону будівництва у Протасовому Яру, але девелопер оскаржував це рішення. Територіальна громада неодноразово виступала проти зведення ЖК на території заказника та зустрічалась із забудовником для переговорів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, також декілька днів тому Київська міська рада ініціювала процес викупу трьох ділянок, які увійшли до Протасового Яру, та розташованої на них нерухомості. Викуп планували здійснити коштом надходжень до бюджету столиці від продажу та оренди землі. Ціну визначать за результатами проведення експертної оцінки.

Oб'єкти:

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

119

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом