Київрада хоче викупити землю, щоб створити заказник "Протасів яр"

2 хв

Київська міська рада ініціює процес викупу трьох земельних ділянок, які увійшли до заказника “Протасів яр”, та розташованої на них нерухомості. Про це повідомив заступник міського голови, секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

17 вересня на сайті Київради був зареєстрований проєкт рішення про викуп у фірми "Протасів яр" трьох земельних ділянок загальною площею 16,57 га в Солом'янському районі столиці, а також павільйону й промислових приміщень. Його розглянуть депутати на найближчому пленарному засіданні.

Бондаренко зазначив, що раніше на вимогу ГО "Захистимо Протасів Яр" Київрада розпочала переговорний процес з власником території, який планував там будівництво. Проте до компромісного рішення сторони не дійшли.

Ці ділянки продали ще 20 років тому, і фірма "Протасів яр" у випадку їх вилучення має право на відшкодування. Напередодні представники громади порушили питання про викуп землі, та забудовник підтримав цю ідею. Тепер столична влада очікує, що девелопер припинить оскаржувати рішення про створення ландшафтного заказника.

Викуп планують здійснити коштом надходжень до бюджету Києва від продажу та оренди земельних ділянок. Ціну визначать за результатами проведення експертної оцінки та переговорів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у липні 2022 року депутати Київради проголосували за створення ландшафтного заказника, що унеможливило будівництво житлового комплексу Tourbillon на цій території. Проте в межі Протасового яру внесли приватну земельну ділянку, і проєкт не було погоджено із землекористувачем.

Тиждень тому голова комісії Київради з питань архітектури, містопланування та земельних відносин Михайло Терентьєв запросив представників громади обговорити “проблемні питання, які можуть виникнути при розгляді проєктів рішень” щодо захисту заказника імені Ратушного. Під час зустрічі забудовник презентував пропозиції для врегулювання спору.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

354

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом