Керівників містобудівних відомств звільнили: що буде з реформою

Уряд на своєму позачерговому засіданні у четвер, 22 жовтня, провів зміни серед керівництва у містобудівних відомствах.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Кабінету міністрів.

Так, на вчорашньому засіданні був відсторонений глава Державної інспекції містобудування Юрій Васильченко і керівник Державної сервісної служби містобудування Олексій Башкіров.

Також розпорядження, яким Богдана Федоренка призначили тимчасово виконуючим обов'язки глави Державної архітектурно-будівельної інспекції, визнали таким, що втратив силу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в березні Кабмін прийняв постанову про ліквідацію ДАБІ, функції якої мають згодом виконувати три нових органи. Спочатку, реалізувати реформу планували протягом двох місяців, але через карантину строки довелося посунути.

Згідно з останніми заявами прем'єра Дениса Шмигаля, перетворення, що стосуються Державної архітектурно-будівельної інспекції, мають завершитися до кінця жовтня. При цьому результати реформи буде видно вже відразу. До кінця жовтня, відзначимо, залишився всього тиждень.

Проте, на сьогоднішній день вже створено Державна інспекція містобудування (яка повинна контролювати хід будівництва) та Державна сервісна служба містобудування (повинна займатися видачею дозвільних документів).

Також, щоб нові структури могли виконувати свої функції, в Раді мають прийняти нові закони в сфері містобудування.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

82

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом