Кабмін змінив порядок надання пільгових кредитів на купівлю житла

Кабінет міністрів вніс зміну до порядку надання пільгових кредитів для внутрішньо переміщених осіб та учасників АТО/ООС на придбання житла.

Про це у п'ятницю, 29 жовтня, повідомила заступниця голови Міністерства розвитку громад та територій Наталія Козловська, передає пресслужба відомства.

За її словами, зміни передбачають створення єдиних підходів щодо формування відкритих реєстрів кандидатів на отримання пільгових кредитів від держави. Було розширено підстави для реєстрації претендентів, які в минулому отримали державну підтримку на будівництво або купівлю житла, але це майно зараз перебуває на окупованій території.

"Йдеться про грошову компенсацію або пільгові кредити на нерухомість від держави", - додала Козловська.

Чиновниця зазначила, що кандидат, який є і переселенцем, і учасником бойових дій на Донбасі, наприклад, зможе обрати як одну, так і дві підстави для реєстрації. Для цього мають бути подані окремі заяви для включення до відкритих реєстрів.

Відповідну ініціативу було розроблено Мінрегіоном з метою удосконалення держпрограм щодо підтримки внутрішньопереміщених осіб та учасників АТО/ООС у вирішенні їхніх питань з житлом. Свого часу міністр Олексій Чернишов зазначав, що забезпечення житлом залишається одним із найгостріших соціальних питань в Україні.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 4 серпня Кабмін затвердив умови іпотеки та лізингової програми, які надаватиме Українська фінансова житлова компанія на ринку нерухомості. Зокрема документ визначає осіб, які можуть претендувати на пільгові програми із забезпечення житлом. Так, це можуть бути переселенці, відомості про яких внесені до Єдиної інформаційної бази даних, а також працівники, які отримують зарплату з місцевих бюджетів та держбюджету.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

108

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом