Кабмін відстрочив запуск е-системи у сфері будівництва

На засіданні Кабінету міністрів у середу, 25 вересня, було прийнято рішення продовжити термін дії експериментального проєкту щодо запуску першої черги Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва на наступний рік до 31 березня.

Пропозицію про продовження термінів експериментального проекту під час засідання уряду висловив глава Мінрегіону Олексій Чернишов. Він також рекомендував встановити термін завершення проєкту до 31 березня. За словами міністра, цього терміну достатньо для виявлення і виправлення помилок.

У свою чергу, його перший заступник Олексій Вискуб вважає сам проєкт на даний момент успішним. Так, вдалося запустити реєстр, до якого внесено понад 30 тисяч об'єктів і 60 тисяч дозвільних документів. Він підкреслив, що органи місцевого самоврядування активно використовують нову систему для видачі містобудів, а також будівельних паспортів.

Також в грудні планують запустити видачу електронних дозволів на виконання будівельних робіт і сертифікатів про готовність об'єктів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, спочатку передбачалося, що на постійній основі електронна система повинна запрацювати з 1 грудня 2020 року. У Мінрегіоні вважають, що введення Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва є одним з дієвих кроків у реформуванні системи органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Це дозволить мінімізувати контакти користувачів системи з посадовими особами, що знизить корупційні ризики.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

87

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом