Кабмін призначив заступника голови ДІАМ. Що про нього відомо

Кабінет міністрів призначив Микиту Барабаша на посаду заступника голови Держінспекції архітектури та містобудування.

Як повідомляється на сайті уряду, про це йдеться у розпорядженні від 29 листопада.

"Призначити Барабаша Микиту Олександровича заступником Голови Державної інспекції архітектури та містобудування України з дати початку фактичного виконання ним посадових обов'язків на зазначеній посаді строком на п'ять років з урахуванням часу призначення на посаду згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 р.№ 1247 з оплатою праці відповідно до законодавства", - йдеться у документі.

Раніше Барабаш працював у Державному агентстві резерву. Спочатку він був заступником керівника Держрезерву, потім був призначений тимчасовим виконувачем обов'язків голови цієї структури. Перед цим обіймав посаду заступника директора департаменту державних закупівель, договірної роботи та взаємовідносин з державними підприємствами Міністерства юстиції та відповідав за планову фінансову та господарську діяльність державних підприємств, що належать до сфери управління Міністерства юстиції. У його послужному списку також є робота в Міністерстві інфраструктури України.

Згідно з декларацією про доходи, у Держрезерві Барабаш заробляв понад 70 тисяч гривень на місяць. При цьому посадовий оклад у ДІАМ не перевищуватиме 30 тисяч. Тому виникає питання: чому він іде в цю сферу з меншим у рази доходом, у якій до того ж немає досвіду?

Як повідомляли НЕРУХОМІ, запуск ДІАМ був схвалений урядом 15 вересня. Голова інспекції Семен Кривоніс повідомив, що до структури прийняли на роботу 198-го співробітника, таким чином укомплектувавши мінімально необхідний склад штату. Голова Мінрегіону Олексій Чернишов розповів, що ліквідація ГАСІ та запуск ДІАМ – одним із найважливіших кроків у реформі містобудування. Щоб уникнути корупційних ризиків, до перевірки майбутніх працівників інспекції залучили НАБУ.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

162

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом