Кабмін прийняв постанову, яка здешевить іпотеку на купівлю житла у новобудовах

Уряд України на засіданні в середу, 27 січня, за завданням Офісу президента прийняв постанову, яка має здешевити видачу іпотечних кредитів на житло у новобудовах.

Про це повідомили в пресслужбі глави держави.

Як йдеться в документі, щоб знизити іпотечну ставку, її частково компенсуватиме Фонд розвитку підприємництва. Так, компенсацію отримуватимуть позичальники, які оформили кредит на купівлю житла у гривнях в уповноважених фінустановах.

Згідно з повідомленням, кредити надаватимуться як на купівлю квартир, так і тим, хто збирається побудувати сам собі будинок. Однак не можна буде залучити іпотеку на купівлю житла в будинках, які були побудовані до 2015 року.

При цьому, як повідомили в Офісі президента, здешевлення іпотеки працюватиме в рамках програми "Доступні кредити 5-7-9%". Таким чином це дозволить швидше знизити існуючі іпотечні ставки, що в підсумку сприятиме розвитку економіки країни.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Україні банки перед тим як видати новий іпотечний кредит тепер можуть враховувати прибутки всієї родини. Крім того, фінансовим установам дозволили оцінювати активи боржників за спрощеною процедурою. Однак це не стосується інвестпроєктів та цінних паперів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

73

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом