Кабмін до кінця року розробить законопроєкт про реновацію застарілого житла

Кабінет міністрів планує до грудня цього року внести до Верховної Ради законопроєкт про комплексну реновацію застарілого житлового фонду і проєкт нової редакції Житлового кодексу України.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, відповідні питання включені до проєкту плану пріоритетних дій уряду на 2020 рік, внесеного до розгляду на засіданні в середу.

Згідно з проєктом плану, відповідальним за розробку законопроєктів визначено Мінрегіон.

Крім того, планується також внесення у вересні в Раду законопроєкту про заміну невідповідного житла для осіб з інвалідністю, а також прийняття постанови уряду про соціальне житло для переселенців з тимчасово окупованих територій.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, до Києва почали реновацію застарілого житлового фонду Лісового масиву. Жителів аварійних будинків мікрорайону переселять в нове сучасне житло. Таке рішення вже затвердила Київська міська рада.

"Пілотним" у Деснянському районі став будинок на вулиці Мілютенка, 23-А. За оцінками СЕС, його санітарно-технічний стан незадовільний. Тут виявили різні види грибків, які становлять серйозну небезпеку для життя та здоров'я жителів.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

67

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом