У Києві запустили процес реновації застарілого житлового фонду

У Києв розпочали реновацію застарілого житлового фонду Лісового масиву. Жителів аварійних будинків мікрорайону переселять в нове сучасне житло. Таке рішення вже затвердила Київська міська рада.

"Пілотним" у Деснянському районі став будинок на вулиці Мілютенка, 23-А. За оцінками СЕС, його санітарно-технічний стан незадовільний. Тут виявили різні види грибків, які представляють серйозну небезпеку для життя і здоров'я жителів.

"Цим рішенням ми створюємо істотно новий механізм реновації застарілого житлового фонду, який дасть можливість переселити багато жителів Деснянського району столиці з проблемних будинків. Місто відселить людей з Мілютенка, 23-А у нове житло зі збільшенням площі на 50%, а також надасть додаткову площу для пільгових категорій. Це стало можливим завдяки активній участі мера Києва Віталія Кличка та КП "Спецжитлофонд", - зазначив ініціатор відповідного рішення, депутат Київради Ігор Опадчій.

Якщо реновація застарілого житлового фонду Лісового масиву пройде успішно, таку практику будуть застосовувати у межах всього міста Києва.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Київська влада в рамках програми реновації буде переселяти жителів застарілого житла в нові будинки за принципом "ефекту доміно".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

117

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом