Із ЄС поставлять на Херсонщину та Миколаївщину 1100 модульних будинків

Партнери України з Європейського Союзу передали 1100 модульних будинків для мешканців Миколаївської та Херсонської областей, чиє житло було зруйноване російськими окупантами.

Про це написав омбудсмен Дмитро Лубинець на своєму Телеграм-каналі .

За його словами, на Миколаївщину доставили 500 модульних будинків, на Херсонщині – 600. Попередньо їх встановлюватимуть на присадибних ділянках на період відновлення пошкодженого чи зруйнованого майна.

Модульне житло за потреби можна адаптувати для проживання в холодну або теплу пору року. Будинки укомплектовують ліжками з матрацами, електрообігрівачами, надається постільна білизна.

Перші конструкції відправили громадам на Миколаївщину: Чорноморській, Шевченківській, Галицинівській, Снігиреканавській та Першотравневій. На Херсонщині почали встановлювати перший мобільний будинок у селі Посад-Покровський, на території зруйнованої садиби одного з місцевих мешканців.

Як уточнив омбудсмен, така допомога надається завдяки Координаційному центру ЄС з реагування на надзвичайні ситуації (ERCC) та Шведській службі цивільного захисту (MSB). Окреме дякую МЗС та Представництву України в ЄС, які надають підтримку у налагодженні відповідної комунікації.

Як відомо, раніше уряд України, група Світового банку, Єврокомісія та ООН підвищили оцінку потреб України на відновлення станом на 24 лютого 2023 року до $411 млрд із $349 млрд на 1 червня 2022 року.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, наприкінці осені в Одесі для 150 тисяч переселенців будівельники почали зводити містечка з модульних будинків. Раніше такі будинки встановлювали під Києвом, у Львівській області, Чернівцях та низці інших регіонів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

125

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом