Італійці придумали хмарочос для проведення чемпіонатів з тенісу. Фото

Італійські архітектори зі студії Carlo Ratti Associati розробили проєкт хмарочоса, призначеного для гри у великий теніс. Об'єкт, що отримав назву Playscraper, сягатиме у висоту 92 метрів.

Як повідомляє New Atlas.com, архітекторське бюро розробило цей проєкт спеціально для спортивної компанії RCS Sport. Хмарочос складатиметься з восьми блоків, в кожному з яких буде розміщений тенісний корт. При цьому бічні стіни будуть прозорими, в зв'язку з чим буде відкриватися панорамний вид на місто. На фасаді розмістять електронні панелі, за допомогою них будуть транслювати тенісні матчі.

За словами архітекторів, каркас будівлі складатиметься з нержавіючої сталі, який буде базуватися на легкій сендвіч-конструкції. Це дозволить у разі потреби розібрати всю будівлю.

Загальна площа споруди – близько 5 тисяч квадратних метрів. Таким чином, за задумом авторів, мобільна будівля має відображати сучасну ситуацію в спортивному середовищі, де змагання не проходять в одному місці, а міняють локації протягом усього сезону.

Глава архітектурного бюро Карло Ратті вважає, що його проєкт стане "іконою в спортивному світі". При цьому він не став говорити, в якому саме місті планує реалізувати задумку. Також нічого не сказав і про терміни реалізації проєкту.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, італійські архітектори спроєктували автономний хмарочос. У будівлі є всі шанси стати символом притулку під час пандемії коронавірусу. Ідея створення такого хмарочоса виникла ще до пандемії, але сьогодні стала особливо актуальною.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

100

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом