Історико-архітектурний план Києва рекомендували до затвердження

Науково-методична рада рекомендувала до затвердження історико-архітектурний план Києва.

Про це написав глава Мінкульту Олександр Ткаченко у себе в Facebook у четвер, 15 липня.

За словами міністра, ІАОП був затверджений напередодні "після довгих і складних дебатів". Тепер, як вважає Ткаченко "буде чим апелювати у боротьбі з будівельним свавіллям". Також Мінкульт тепер не допустить ніяких маніпуляцій з висотністю будівель в історичних ареалах столиці.

Щоб ІАОП повноцінно запрацював необхідно ще провести кілька процедур, на які піде кілька тижнів, але "головний крок уже зроблено".

У свою чергу експерт в сфері містобудування Георгій Могильний вважає, що ніяких історичних ареалів і режимів їх використання в Києві не з'явиться.

"Навіть якщо Кличко скористається допомогою Тканченка і нахабно використає проєкт ІАОП для протягування нового Генплану Києва, все одно ніяких меж та режимів використання історичних ареалів не з'явиться", - підкреслив експерт.

Сам по собі ІАОП при чинному законодавстві по суті просто картинки, з яких мінімум користі, додав Могильний.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, історико-архітектурний опорний план Києва є частиною Генерального плану, що розробляється. У травні він був розглянутий оновленим складом Науково-методичної ради з питань охорони культурної спадщини при Мінкульті і відправлений на доопрацювання.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

100

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом