Хмельницький забудовник замовив вбивство конкурента

У Хмельницькій області поліція завершила розслідування і скерувала до суду справу щодо місцевого забудовника, який замовив вбивство конкурента, таким чином намагаючись усунути того з ринку. Про це повідомили у пресслужбі правоохоронних органів.

Як розповіли поліцейські, голова одного з житлово-будівельних кооперативів організував замовне вбивство. На той момент він також перебував у статусі підсудного у справі про заволодіння коштами інвесторів під час будівництва житлового кварталу в одному з обласних центрів України.

Потерпілий — конкурент обвинуваченого на ринку. Його компанія також виступала генпідрядником на окремих об’єктах незавершеного будівництва, якими раніше займалась компанія замовника злочину. Між забудовниками виник конфлікт, тому, щоб усунути конкурента з ринку, голова ЖБК вирішив знайти виконавця вбивства.

Щоб врятувати життя потерпілому правоохоронці інсценували вбивство чоловіка та надіслали замовнику підтверджуючі фото. Після чого фігурант перерахував виконавцю частину обумовлених коштів.

Після цього 19 червня у Хмельницькому слідчі з управління ГУНП в Хмельницькій області спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань та УСБУ за процесуального керівництва прокуратури затримали голову ЖБК. Якщо вину бізнесмена доведуть, йому загрожує від 10 до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, будучи фігурантом про розкрадання майна Нацгвардії, за даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, колишній нардеп та забудовник Максим Микитась роздумував начебто про вбивство свідка та підозрюваного. Окрім того, прокурор розповів про зв’язки забудовника із кримінальним світом. Сам Микитась назвав слова прокурора "повною нісенітницею".

Також Микитась був підозрюваним у справі про викрадення людини.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

201

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом