Громади трьох областей допоможуть відновити пошкоджені об’єкти на Сумщині

Анна Завірюха 14:51, 26.09.2024


Представники низки громад з прифронтових регіонів, а також з Київської, Рівненської та Тернопільської областей, підписали меморандум про співпрацю для відновлення Сумщини. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад та територій Олексій Кулеба.

Йдеться про матеріальну, фінансову та організаційну підтримку відбудови обʼєктів, пошкоджених внаслідок російської агресії. Ініціатива передбачає добровільну гуманітарну допомогу більш спроможних громад прифронтовим населеним пунктам, обмін досвідом управління, подолання кризових та надзвичайних ситуацій, реалізації спільних проєктів.

Найближчим часом в межах меморандуму громади почнуть відновлення багатоквартирного будинку в Охтирці та дитячого садочку “Орлятко” в Конотопі Сумської області. За словами Кулеби, також представники обговорили низку важливих питань, зокрема оперативну ситуацію на місцях, ліквідацію наслідків обстрілів, безпеку людей та проходження опалювального сезону.

Меморандум є відкритим для інших громад України, які готові долучитися до співпраці.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, минулого року Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України затвердило рекомендації щодо пріоритетності відновлення об'єктів, зруйнованих під час збройної агресії росії. Методологія містить перелік індексів, критеріїв та індикаторів, що дозволяють оцінити важливість проєктів на базі бальної системи.

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук