В Україні визначились із пріоритетністю відновлення об'єктів

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України затвердило рекомендації щодо пріоритетності відновлення об'єктів, зруйнованих під час збройної агресії росії. Відповідний наказ було схвалено у п'ятницю, 20 жовтня, повідомили у пресслужбі відомства.

Як повідомляється, відповідний документ офіційно затверджує методологію, розроблену з урахуванням рекомендацій експертів Світового банку та громадських організацій, що входять до складу Коаліції RISE Ukraine, та була використана для відбору проєктів, запропонованих до реалізації за рахунок коштів Фонду ліквідації.

"Робота Фонду ліквідації послужила прикладом ефективного інструменту фінансування відновлення. Громади змогли безпосередньо подавати власні проєкти на розгляд, а Міжвідомча робоча група - пріоритезувати проєкти з методології, розробленої спільно з міжнародними експертами і представниками громадськості. Успішний досвід Фонду повинен перетворитися на установлену практику в питаннях пріоритезації проєктів відновлення та модернізації", – зазначив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Методологія містить перелік індексів, критеріїв та індикаторів, що дозволяють оцінити пріоритетність проектів на базі бальної системи. Крім того, затверджені методичні рекомендації містять коефіцієнти, форму подання проектів та форму презентації результатів пріоритетності, а також секторальні пріоритети, узгоджені з оцінкою заподіяної шкоди та потреб на відновлення (Rapid Damage and Needs Assessment, RDNA).

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, Агентство відновлення наприкінці вересня уклало перші договори на відновлення пошкоджених через російську агресію будівель.

Зокрема, відновленню підлягають 11 житлових будинків, одне адміністративне приміщення у Київській області, приміщення їдальні в Іванівському ліцеї на Чернігівщині, а також лікарня та поліклініка у Тростянці Сумської області.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

297

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом