Готель "Україна" в центрі Києва продали за 2,5 млрд гривень

1 хв

На приватизаційному аукціоні 18 вересня Фонд державного майна продав за 2,5 млрд гривень розташований в центрі Києва готель "Україна". Про це повідомила пресслужба ФДМУ.

Торги вперше відбувалися онлайн у системі “Прозорро.Продажі”. Готелем зацікавились троє покупців та переможцем аукціону стала фірма "Ола Файн" Максима Кріппи. Інші претенденти запропонували набагато менше: "Житомирський меблевий комбінат" Вадима Григор'єва – 1,46 млрд гривень, а компанія "Аларіт-Пром" Сергія Сподіна – 1,16 млрд гривень. За результатами торгів вартість активу зросла у 2,4 раза.

Переможець торгів має протягом 30 робочих днів сплатити запропоновану вартість лота. Нагадаємо, власник “Ола Файн” Максим Кріппа збудував основний бізнес на казино та кіберспорті. У 2006 році він заснував у Броварах компанію "Монако Клаб", яка займається проведенням азартних ігор. У 2009-му став власником Броварського гуртового ринку. У 2018 році придбав Natus Vincere (NaVi), а у 2020 році купив готель "Дніпро". У 2023 році Кріппа став власником GSC Game World, яка розробляє гру S.T.A.L.K.E.R. А наприкінці минулого року він викупив бізнес-центр "Парус" у центрі Києва.

За словами виконуючої обовʼязків голови Фонду держмайна Іванни Смачило, далі її команда планує провести онлайн-аукціони з приватизації "Об’єднаної гірничо-хімічної компанії”, фірми "Аерок" та "Демурінського гірничо-збагачувального комбінату".

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, готель “Україна” назбирав понад 45 млн гривень боргів. Проте у нього за останній рік зросли доходи, адже на період квітня 2024 року там стали активно проводити не менш ніж 15 заходів щомісяця.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

76

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом