Гостинний двір хочуть передати на баланс Києва

Гостинний двір перейде таки на баланс Київської міської держадміністрації. Про це йдеться в проєкті розпорядження Кабінету міністрів, повідомили в пресслужбі КМДА.

Як повідомила столична влада, відповідний документ був направлений у Міністерство економіки.

Як повідомляється, узгодження мають ще пройти в ФДМ, Мінфіні та Мін'юсті. Тільки після цього проєкт розглядатимуть в урядовому комітеті.

"Будівля Гостиного двору має бути передана у комунальну власність і використовуватися не частково, а виключно під розміщення соціальних і культурних об'єктів. Крапка", - заявив заступник мера Києва Олександр Харченко.

Як відомо, Гостинний двір звели ще в 1809 році. Це пам'ятка архітектури місцевого значення. У 2011 році Кабмін вивів його з Державного реєстру пам'ятників архітектури, але 24 листопада 2015 року Окружний адмінсуд Києва визнав незаконною дану постанову.

У вересні 2016 року Господарський суд Києва відмовив Фонду держмайна в поверненні пам'ятника архітектури Гостинний Двір у державну власність.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

98

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом